16 травня
Завантажити ще

9-річний українець став чемпіоном світу зі швидких шахів

9-річний українець став чемпіоном світу зі швидких шахів
Фото: ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ШАХОВА ФЕДЕРАЦІЯ

В Албанії пройшов  чемпіонат світу з рапіду (швидкі шахи) серед дітей до 8, 10 та 12 років. У конкурсі були присутні представники Львівщини, двоє з яких повернулися додому з нагородами. Про це повідомило управління спорту Львівської міськради.

Так, у віковій категорії до 10 років чемпіоном світу з рапіду став 9-річний Олексій Наконечний із Трускавця – його тренує Андрій Зазуляк. Шахіст переміг із результатом 9 з 11 очок.

Срібним призером став вихованець Львівської шахової академії Лук'ян Гузела (тренери – Назар Фірман, Богдан Лозинський). Лук'ян змагався у віковій категорії до 8 років.

На чемпіонаті світу в Албанії змагався ще один вихованець Львівської шахової академії Ігор Третяк (тренери Назар Фірман, Максим Мацейко). Ігор, набравши 6 з 11 можливих очок, посів підсумкове 29-те місце.

  •  У січні найбільший шаховий сайт у світі Chess.com заборонив російському гросмейстеру Денису Хісматуліну брати участь у своїх турнірах через позицію росіянина щодо війни в Україні.  
  • Також в січні польський шахіст Ян-Кшиштоф Дуда під час чемпіонату світу зі швидкісних шахів відмовився тиснути руку російському гравцеві Денису Хісматуліну. Епізод стався в Самарканді, Узбекистан. 
Новини по темі: спорт шахи Новини Львова