16 травня
Завантажити ще

НОК опублікував правила поведінки українських спортсменів з росіянами на Олімпіаді

НОК опублікував правила поведінки українських спортсменів з росіянами на Олімпіаді
Фото: facebook.com/olympicua

Україна розробила рекомендації для спортсменів щодо контактів з росіянами та білорусами на Олімпіаді у Парижі. 2 травня документ опублікував Національний олімпійський комітет на своєму офіційному сайті.

- У даному документі виписано основні позиції, яких рекомендовано дотримуватись українським спортсменам, тренерам, членам офіційної делегації та іншим особам, які перебуватимуть на території Французької Республіки під час Олімпіади-2024, - розповіли в НОК.

Українським спортсменам рекомендували утримуватися від контактів із представниками країн-агресорів  в олімпійському містечку і поза ним, від спільних фото та відео, слід також перебувати на відстані під час нагородження.

Утримуватися від участі у спільних пресконференціях, інтерв'ю та інших рекламних заходах до та після змагань. Не реагувати на контент спортсменів з РФ і Білорусі, не публікувати спільні фото та відео.

Рекомендовано не брати участі у спілкуванні в соціальних мережах і дискусіях. У разі спроб провокацій інформувати керівництво делегації. Ці рекомендації стосуються і контактів з особами з інших країн, які підтримують політику Росії та Білорусі.

Фото: noc-ukr.org

Фото: noc-ukr.org

Фото: noc-ukr.org

Фото: noc-ukr.org

  • 8 грудня Міжнародний олімпійський комітет допустив спортсменів з Росії та Білорусі до Олімпіади-2024 як «індивідуальних нейтральних» учасників.
  • 8 квітня президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт розповів, що для українських спортсменів розробляють правила поведінки з атлетами з Росії та Білорусі на літній Олімпіаді-2024 у Парижі.