Завантажити ще

У нардепа, власника «Епіцентру» Гереги пояснили, чому він не декларував посвідки на проживання в Іспанії

У нардепа, власника «Епіцентру» Гереги пояснили, чому він не декларував посвідки на проживання в Іспанії
Фото: facebook.com/Gerega.Oleksandr

Народний депутат та співвласник «Епіцентру» Олександр Герега отримав посвідку на довгострокове проживання в Іспанії ще у 2007 році. Про це пресслужба Гереги повідомила 13 грудня у коментарі проєкту «Схеми» наступного дня після виходу допису на цю тему.

- Посвідка була отримана Олександром Герегою ще у 2007 році у період придбання нерухомого майна в Іспанії та коли існували тісні ділові стосунки з іспанськими постачальниками товарів і виробниками керамічної плитки, - розповіли у пресслужбі Гереги.

Раніше нардеп не вказував документа у деклараціях, тому що цього не вимагало законодавство.

- Зазначений документ не означає постійного місця проживання й не передбачає подвійного громадянства, а його набуття не суперечить законодавству України, - запевнили у бізнесмена.

12 грудня журналісти звернули увагу на те, що нардеп Герега має посвідку на довгострокове проживання в Іспанії. Такий само документ має його дружина, співвласниця «Епіцентру» та колишня секретарка Київради Галина Герега.

НАЗК 10 грудня відкрило декларації чиновників уперше з часів пандемії коронавірусу та початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Олександр Герега задекларував житловий будинок та земельні ділянки в Іспанії сукупною вартістю близько 100 мільйонів гривень. Нерухомість записана на дружину народного депутата. У Галини Гереги також є понад 1 мільйон євро на рахунках у двох іспанських банках у Валенсії. 

У 2022 році подружжя посіло шосту сходинку найбагатших українців у рейтингу "Форбс".